Thursday, 22 September 2016

3 SEBAB KENAPA INCOME LEBIHSemua orang kalau boleh nak lebih, nak kuah lebih, nak sayur lebih, nak ayam lebih, nak udang lebih, nak masa tidur lebih, nak anak lebih dan termasuklah nak income lebih. Nak lebih adalah lumrah manusia yang mempunyai nafsu dan keinginan, semua golongan tidak kira tua atau muda. 

Kepada yang sedang berusaha untuk dapat income lebih tu, anda memang sudah membuat pilihan yang tepat, teruskan usaha anda sehingga berjaya. Tetapi kepada yang belum tahu bagaimana dan kenapa perlu buat income lebih tu, bolehlah ambil tahu 3 ALASAN kenapa dan sudah tentu dengan jalan dan cara yang betul. 


#1 KOS SARA HIDUP SEMAKIN MENINGKAT

Terlalu banyak faktor kenapa kos sara hidup semakin naik dari masa ke semasa, antaranya kadar Ringgit yang jatuh berbanding dengan US Dollar, Harga minyak dunia yang naik turun, caj GST yang mana menjadi sebab harga barangan meningkat dan sebagainya.

Nilai barang-barang atau perkhidmatan akan naik disebabkan chain effect daripada kenaikan barang-barang asas seperti yang saya katakan sebelum ini. Akibatnya, kita merasakan duit kita tidak mencukupi setiap bulan.

#2 SIMPANAN ANDA SEMAKIN MENGECIL

Nilai simpanan kita sebenarnya semakin menyusut akibat kadar inflasi yang semakin meningkat. Duit simpanan hari tua kita di KWSP sebenarnya tidak lah berkembang pesat akibat kenaikan kadar ini tambahan pula dengan kadar keuntungan yang tidak menentu. Begitu juga dengan wang simpanan bulanan yang kita simpan. 

#3 LEBIH CEPAT ANDA BOLEH MELABUR 

Orang yang hanya mengharapkan gaji bulanan semata-mata berkemungkinan besar agak susah untuk memulakan investment planning mereka melainkan mereka mempunyai disiplin menyimpan yang tinggi setiap bulan. Oleh sebab itu saya sarankan carilah income tambahan untuk simpanan pelaburan anda. Lebih cepat anda cari dan kumpul, maka lebih cepatlah anda boleh memulakan program pelaburan anda. Pelaburan inilah yang akan menjana passive income anda yang setia suatu masa nanti, ibarat mesin cetak duit yang sentiasa memberikan pulangan kepada anda.  

Jadi, berusahalah untuk mendapatkan income yang lebih lagi, jangan mengharapkan kepada gaji sahaja. Masa depan anda anda keluarga anda bergantung kepada usaha anda sekarang. 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang Cash Flow Management, jom join kami untuk 

                CASH FLOW MANAGEMENT PROGRAM
                9 OCTOBER 2016 (AHAD) 
                DI HQ ANA EDAR SDN BHD
                GREENWOOD GOMBAK
                011 2360 3795 (En Nasri)