Tuesday, 23 August 2016

IMPIAN SUAM : 3 CARA MENGEKALKAN MOMENTUM BISNES ANDA
Setelah anda menetapkan impian, andalah yang perlu berkerja keras berusaha merialisasikan impian anda. Pada waktu yang sama anda jugalah perlu melindungi impian sebab semasa anda kecil, ramai orang yang telah mencuri impian yang sangat mahal dalam hidup anda. Jadi apabila sudah dewasa, kenapa harus kita biarkan orang lain mencuri impian kita? 

Walau bagaimanapun, banyak juga kes yang terjadi di mana kita sendiri yang mencuri impian kita. Hasilnya impian kita menjadi malap dan suam. Mengatasi masalah impian yang suam-suam ini sangat memerlukan satu i'tiqad yang bersungguh. Untuk itu, sila baca 3 cara berikut :   #1 Berkawanlah Dengan Orang-orang Yang Positif.


Terdapat bermacam jenis manusia yang berada di sekeliling kita, ada yang hanya suka bersama ketika kita senang dan apabila susah dia menghilang. Ada yang asyik  condemn apa sahaja yang kita buat. Begitulah halnya dalam dunia niaga yang anda buat, carilah kawan dan teman yang positif kerana yang positif itu mampu membiakkan aura positifnya kepada yang lain. Apabila kita rasa positif, kita akan lebih nampak peluang daripada masalah itu sendiri.    #2 Ta'rifkan Semula Aktiviti Perniagaan Anda.(Redifining Your Sales Activities)

Seandainya dirasa impian semakin jarang terungkap di bibir, janganlah risau dan pening kepala. Lihat lah pada aktiviti perniagaan atau jualan yang anda perlu buat dulu. Di saat ini apa yang sepatutnya anda lakukan adalah  menta'rifkan semula aktiviti jualan anda. Contoh jika anda menggunakan saluran internet, betulkan aktiviti jualan anda di dalam internet seperti posting cerita kejayaan anda, testimoni, soft selling dan lain-lain. 


#3 Kaji Semula Matlamat Anda Dalam Perniagaan (Bisnes Review)
Perancangan yang lepas perlulah dilawati semula, buat sesi muhasabah diri apa yang telah anda lakukan dengan betul sebelum ini, strategi, taktik dan lain-lain. Jika perlu ubah taktik, strategi serta cara, ubahlah demi dengan pantas agar kita berada di landasan yang betul. 


Akhir kalam, saya doakan semoga anda berjaya mengekalkan momentum perniagaan anda dengan beberapa cara di atas.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jom buat bisnes dengan qaseh gold. Sila Klik di sini.

Anda mampu kekal bertenaga dengan Qaseh Gold! Percaya lah.. Sila klik di sini.